fbpx
IFK Fjärås
Falkenbergs FF
Det blev delad pott i kvällens allsvenska match på Olympia. FFF tog ledningen genom Nsima Peter, som gjorde sitt första allsvenska mål, och hemmalaget kvitterade i andra genom Andri Runar Bjarnason.

Falkenbergs FF kom till start med några förändringar i startelvan sedan förra matchen mot AIK. John Björkengren var avstängd efter tre gula kort och Hampus Nilsson fick i morse lämna återbud på grund av sjukdom. Tillbaka mellan stolparna var Johan Brattberg. Ännu en förändring fick göras tätt inpå matchen då Kirill Pogrebnyak skadade sig på uppvärmningen. In i startelvan klev därför Nsima Peter och han skulle också få anledning att fira tidigt i matchen.

Inledningsvis gjorde Brattberg en fin aktion på ett farligt läge för hemmalaget då han kom ut bra och kunde rädda skottet. Inte långt därefter var det dags för Nsima och FFF att få fira. I den 12:e minuten skarvades ett långt FFF-inkast från vänster vidare inne i straffområdet och på den bakre stolpen dök Nsima upp och skickade in ledningsmålet, tillika sitt första allsvenska mål, för FFF framför den tillresta klacken på bortastå. Kort därefter var det nära att hemmalaget kvitterade men skottet gick tätt utanför Brattbergs vänstra stolpe. I den 28:e minuten var FFF nära att få in bollen efter två hörnor från Jacob Ericsson men Helsingborgs målvakt Kalle Joelsson lyckades freda sitt mål. Hemmalaget kom fram till några fina skottlägen men antingen gick avsluten utanför eller så stod Brattberg i vägen och den gul-vita ledningen stod sig till halvtid.

I inledningen av den andra halvleken testade HIF:s Max Svensson bössan men skottet orsakade inte Johan Brattberg några större problem. Falkenbergs FF inledde andra halvlek positivt och i minut 55 kom FFF i ett fint omställningsläge där Edi Sylisufaj blev avvinkad för offside, vilket måste ha varit mycket hårfint. Målskytten Nsima Peter hade en stund därefter ett skott som ändrade riktning på en HIF-försvarare och smet tätt utanför stolpen till hörna. Bortalagets första byte gjordes i minut 63 då Edi ersättes av Tibor Brink Joza. Lagkaptenen klev in till höger i backlinjen och Kalle Söderström skickades fram ett steg i planen.
Helsingborg fick ett bra frisparksläge precis utanför FFF:s straffområde men skottet gick högt över ribban. Strax därefter var det dock ny chans för hemmalaget och denna gången satt bollen i nätet. Ett fint inlägg från höger nickades bestämt i mål av Andri Runar Bjarnason i matchminut 66.

De avslutande 20 minuterna var precis som resterande del av matchen en jämn historia och FFF gjorde ytterligare ett byte då Anton Wede ersatte Christoffer Carlsson. Spelarna löpte oerhört mycket och gav allt för att få till ett nytt FFF-mål, men resultatet stod sig matchen ut. Calle Johansson som var tillbaka på sin gamla hemmaplan gjorde en gedigen insats med många resoluta ingripanden.

Dagens inspelade poäng innebär att Falkenbergs FF och AFC Eskilstuna nu har samma poäng och exakt samma målskillnad. På lördag 1 juni klockan 18.00 är det vårens sista match då Kalmar FF kommer på besök till Falcon Alkoholfri Arena. Vi hoppas att du kommer och stöttar laget i jakten på fler poäng!

Text: David Svensson
Foto: Lollo Skagerfält