fbpx
Falkenbergs FF
Varbergs GIF
Imorgon är det dags för en ny bortamatch, denna gång mot Ängelholms FF, som i år tränas av förre landslagsspelaren Andreas Granqvist och har inlett säsongen bra.
– Om vi får snurr och ordning och reda på offensiven så ska det bli jobbigt för Ängelholm, säger Christoffer Andersson.

ÄFF parkerar på femte plats i tabellen med 13 poäng och 9-9 i målskillnad.
– Ängelholm har haft en positiv start och har en positiv anda. Vi känner till laget väl och känner till precis det vi behöver göra för att göra det tufft för dem. Det har vi gjort innan och det är ingen skillnad den här gången. Vi vet att grunderna i vårt spel kommer vara vägvinnande, så det handlar om ett utförande. Förhoppningsvis är planen i gott skick när det ändå har växt lite. Ett straffområde är minst sagt halvrisigt, så det gäller att spela färdigt situationerna och vara noggrann med allt det vi vill göra, säger FFF:s huvudtränare.

Har Andreas Granqvist ändrat något i deras spelsätt?
– Han har satt sin prägel på det. Det är ett lag som vill pressa högt så mycket som de kan. Vi har en ambition av att också pressa högt, men formationsvis så är vi lite annorlunda och också i tillvägagångssättet. De spelar 4-3-3 och det är sådant vi har mött i många matcher. I början var de väldigt bolltrillande. Sedan de förlorade hemma mot Norrby har de varierat lite mer och varit lite mer direkta i en del matcher. De har visat god anda i starten och det är det vi vill kväva. I den här matchen ska det vara stängt. Vi är påkopplade, vet vad vi ska göra och kommer göra allt vi kan för att göra det svårt för Ängelholm på alla sätt och vis. De ska känna att det blir jobbigt.

FFF har pratat igenom avslutet på matchen mot Torslanda IK senast.
– Det var en avslutning som inte var godkänd, men länge en stabil match. Det finns saker och ting som vi har pratat om i veckan. Det var en väldigt speciell match och vi har gått igenom den.
Gulvitt vill bygga vidare på segern och göra det ännu bättre.
– Absolut, det är inget snack. Självklart strävar vi efter en hundraprocentigt bra prestation i 90 minuter plus tillägg. Vi ska vara laget som i våra sämsta perioder ändå inte släpper till målchanser. Vi ska fokusera på att spela färdigt matchen på ett kontrollerat och bra sätt. Jag är taggad som alltid, men extra taggad när det är nere i Skåne. Vi har haft goa matcher mot Ängelholm och jag vill ha det igen. Många spelare är formstarka och har visat väldigt bra attityd. Det gäller att spelarna återigen gör förberedelserna på rätt sätt, har en positiv känsla och verkligen vågar ställa Ängelholm till svars. Om vi får snurr och ordning och reda på offensiven så ska det bli jobbigt för Ängelholm.

William Borgryd gjorde idag sin första hela träning på ett tag och Edvin Christiansson tränar också för fullt.
– Det är jättepositivt. De har tagit steg framåt men är inte redo för att bli uttagna i en matchtrupp än, säger ”Chrisse”.
Gabriel Johansson är fotskadad ännu.

Truppen mot Ängelholms FF:
Anton Andersson
Tim Stålheden (K)
Linus Borgström
Noel Hansson
Nils Bertilsson
Remo Gotfredsen Grgic
Leonardo Farah Shahin
Isaac Shears
Christoffer Carlsson
Lucas Sibelius
Oskar Lindberg
Pontus Carlsson
Rasmus Andersson
Melker Nilsson
Godwin Aguda
Gustav Lillienberg
Melker Larsson
Melwin Kocanovic
Vincent Bodiroza

Matchen inleds klockan 19.00 och det finns alltjämt platser kvar i YWP:s supporterbuss!

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman