fbpx
Falkenbergs FF
Lunds BK
Nu har Falkenbergs FF:s senaste nyförvärv landat i Sverige och anlänt till Falkenberg. John Chibuike har skrivit på för två år i den gulvita tröjan. – Jag är väldigt glad över att vara klar för FFF, säger 30-åringen från Nigeria.

John Chibuike, som både kan användas som ren striker, släpande anfallare och yttermittfältare, slog igenom i BK Häcken 2009-2011 innan han såldes till norska Rosenborg för omkring 15 miljoner kronor. Efter några fina år i Rosenborg värvades han till Gaziantepspor i turkiska högstaligan. Efter två säsonger med mycket speltid mot lag som bland annat Besiktas skrev han på för AIK i slutet av sommaren 2016. De två senaste åren har han huserat i Israel (Hapoel Tel Aviv), Turkiet (Samsunspor) och Kazakstan (Irtysh Pavlodar).

Nu återförenas han med goda vännen Dominic Chatto och en annan tidigare lagkamrat från BK Häcken-tiden, FFF:s lagkapten Tibor Brink Joza.
– John är en fantastisk fotbollsspelare. Får vi honom i den form han var i i BK Häcken och Rosenborg kan han kanske bli en av de bästa spelarna någonsin i Falkenbergs FF. Vi hoppas att han ska hjälpa oss uppnå målet vi har, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson nöjt.
Den vänsterfotade nigerianen beskriver sig som en vinnarskalle och lagspelare.
– Jag är en spelare som alltid vill vinna matcher och som alltid stöttar lagkamraterna vad som än händer på eller utanför plan, säger John Chibuike.

Han säger sig bara ha hört positiva saker om FFF.
– Chatto och Chisom Egbuchulam har berättat hur vänliga människorna är i Falkenberg och jag har även hört bra saker om laget. Jag är väldigt spänd på att få träffa alla, säger han.
Nytillskottet har planen klar för sig:
– Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa mina lagkamrater och vi kommer alla att jobba hårt tillsammans för att uppnå det vi vill uppnå. Jag vill bidra med bra energi och erfarenhet. Jag känner till ligan väldigt bra. Jag kommer att göra allt jag kan för att laget ska få bra resultat, säger han.
John Chibuike gillar FFF:s sätt att spela fotboll.
– Jag är säker på att FFF:s spelstil kommer att passa mig. Jag kommer att göra det coachen vill att jag ska göra och addera min egen erfarenhet, säger han.

Under den senaste tiden har han hållit i gång hemma i Nigeria.
– Jag har tränat mycket. Jag kommer nu att ansluta till laget och delta under sista delen av försäsongen och jag vill spela så fort som möjligt, säger FFF:s senaste nytillskott.
Han tror stenhårt på sitt lag i Allsvenskan.
– Vi kan uppnå allt vi vill om vi bara tror på att vi kan göra det, säger John Chibuike.

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman