fbpx
Falkenbergs FF
Varbergs GIF
Flera pusselbitar har fallit på plats i herrlagets trupp och ledarstab inför 2023 och mer är på gång. Här får ni en uppdatering kring läget i Falkenbergs FF.

Om vi börjar med ledarstaben så är den nu helt klar. Huvudtränaren Christoffer Andersson har två år kvar på sitt kontrakt. Hans högra hand, Tobias Tuvesson, satt på ett utgående kontrakt men har nu skrivit på ett nytt avtal på ett plus ett år. Även målvaktstränaren Björn Nordberg har förlängt över nästa år. Fystränaren Mårten Hansen har ett gällande avtal och även lagläkaren Sverker Nilsson och intendenterna Lars Kärrå och Jetullah Brahimi fortsätter.

Linus Dahl, Kwame Kizito, Carl Martinsson och Nadeem Omar har lämnat Falkenbergs FF. Målvakten Anton Andersson, som varit förstemålvakt i Tvååkers IF under de två senaste säsongerna, har kontrakterats och vi är på jakt efter ytterligare en målvakt som kan konkurrera med Anton. FFF vill också spetsa truppen med ytterligare någon utespelare. I övrigt ser det bra ut. Försvararen Gabriel Johansson har aktiverat sitt optionsår i kontraktet och fortsätter. Och mittfältaren Christoffer ”Stoffe” Carlsson har skrivit på för ett år till. Den ende i nuvarande trupp som sitter på ett utgående kontrakt är mittbacken Tobias Karlsson. ”Tobbe” har erbjudits en förlängning och kommer att lämna besked under veckan. FFF kommer att ha en stark trupp även nästa år.

– Det känns gott att vi kan behålla samma ledarteam. De har gjort ett strålande arbete tillsammans med spelarna och med tanke på att vi har kvar stora delar av årets trupp kommer vi kunna fortsätta vår utveckling och arbeta hårt för att bli ännu bättre nästa år. Det finns mycket positivt att ta med sig från detta år och även om det är några pusselbitar som återstår känns det i dagsläget väldigt bra, säger FFF:s sportchef David Svensson.

Text: Eric Nilsson
Foto: Robert Boman