fbpx
IFK Fjärås
Falkenbergs FF
Falkenbergs FF har i två veckor varit värd för sysselsättningsprojektet ”På väg mot nya mål”. Syftet med FFF:s, Arbetsförmedlingens och Falkenbergs kommuns gemensamma projekt är att deltagarna ska få inblick i arbetslivet och ökad motivation och erfarenhet.
– Det känns väldigt positivt, säger David Svensson, CSR-ansvarig i FFF.

Idag avslutas de två introduktionsveckorna för de tre deltagarna i projektets andra omgång (första omgången startade i februari 2019), som riktar sig till unga arbetssökande i åldern 18-29 år, med det passande namnet ”På väg mot nya mål”. Under varje förmiddag har deltagarna träffats i loungen på Falcon Alkoholfri Arena. FFF:s CSR-ansvarig David Svensson och Falkenbergs kommuns arbetsmarknadscoach Miodrag ”Miki” Gocic har hållit i träffarna.
– Vi har haft besök av Angelica Jönsson från Strandhälsan, som har pratat om kost och motion, och Hanna Tannerfors och Malin Johansson från Falkenbergs Sparbank, som pratade om ekonomi. Vi har även gjort två intressanta studiebesök. I onsdags förra veckan var vi på Gekås och fick en rundvandring av varuhuschefen Christian Henriksson och nu i onsdags var vi på A-kembaren, där Johan Persson visade oss runt. Det var uppskattade besök, säger David Svensson.

Under mötena pratades det bland annat också om målsättningar och Falkenbergs FF.
– Deltagarna har fått ta del en blandad kompott av innehåll och det har också handlat om att lära känna varandra. Vi lyssnade av vad de har för egenskaper, kunskap och intressen och vad de har för önskemål gällande praktikplats. Vi har bokat möten med tre olika arbetsgivare och det är engagerade och intresserade deltagare som är med, säger FFF:s CSR-ansvarig.
Han förklarar varför ”På väg mot nya mål” är ett viktigt projekt för klubben.
– Vi är en av del av samhället och har här en möjlighet att vara med och hjälpa till. Vi har många kontakter bland företag och partners som är med oss på olika sätt. Att tillsammans med dem vara med och bidra till något positivt är något som vi både kan och vill, avslutar han.

Text: Eric Nilsson