fbpx
Onsala BK
Falkenbergs FF
DELA
På tisdag drar försäsongsträningen igång för FFF:s herrar och spelarna återvänder från sin månadslånga ledighet. Precis som inför varje ny säsong har det skett en del förändringar i spelartruppen och med några dagar kvar till träningsstart kollar vi av läget med sportchef Håkan Nilsson.

Det är inte särskilt länge sedan fjolårets säsong avslutades och nästa vecka startar träningen igen. Hur har denna dryga månad varit?
– Första dagarna var det naturligtvis en enorm besvikelse över degraderingen. Vi kände väl att det var mycket som inte gick vår väg ifjol, alltifrån tråkiga korsbandsskador till målvakter som gjorde nickmål på övertid, och mer därtill. Men efter det har det varit fullt fokus på det vi har framför oss och att göra oss så slagkraftiga som möjligt inför årets säsong.

Det är en väldigt annorlunda tid med tanke på pandemin. Märker du av någon ”corona-effekt” på spelarmarknaden?
– Dels med tanke på den sena avslutningen av serien men framförallt p.g.a. covid-19 så känns det som att lagens truppsammansättningar inför 2021 kan bli senare än vanligt. Så ja, det skulle jag säga.

Har degraderingen påverkat vår värvningsstrategi?
– I och med att vi åkte ur Allsvenskan blir det tyvärr också med lite automatik att vi löper risken att tappa tongivande spelare vars kontrakt går ut. Men här finns fotbollsspelare med utvecklingsmöjligheter som gärna kommer att vilja dra på sig den gulvita tröjan och hjälpa oss tillbaka till finrummet.

Det låter lovande! Två som redan skrivit på för Falkenbergs FF är bröderna Hintsa. Vad kan du mer säga om truppbygget inför året?
– Det stämmer bra. Oliver och Elliot ansluter till oss omgående och de kommer bli mycket spännande att följa. Och därutöver söker vi intensivt efter spelare som kan axla de roller där vi tappat. När det gäller förlängning av kontrakt med de spelare vi har hos oss så har både Nadeem Omar och Tobias Englund skrivit på nya kontrakt och vi för diskussioner med både Mahmut Özen och Viktor Noring, än så länge i positiv anda.

Mahmut gjorde i höstas en glädjande comeback efter sin långa skadefrånvaro. Två andra spelare som är borta pga skada är Tim Erlandsson och Kwame Kizito. Hur är statusen där?
– Tim och Kwame jobbar hårt med sin rehab och vi hoppas att båda inom en inte alltför lång tid är tillbaka ute på fotbollsplan igen.

Vi har många unga och spännande spelare i truppen och känslan är att det finns många som kan slå igenom i år. Håller du med?
– Ja, absolut. Vi har en stor utvecklingspotential i våra yngre spelare och där förra året inte blev bra med en inställd U21-Allsvenskan och därmed mycket få matcher, samt tyvärr skador och sjukdomar. Det hindrade dem i deras utveckling. Jag är helt övertygad om att 2021 kan bli ett genombrottsår för någon eller några av dessa.

Avslutningsvis: senaste sejouren i Superettan blev tvåårig innan vi tog klivet upp till Allsvenskan igen 2018. Vad är din känsla inför årets upplaga?
– Jag läste i helgen Sportbladets utmärkte skribent Göran Bolins s.k. ”Kamikazetips” avseende årets Superettan. Göran tippade oss där på en 4:e plats och jag tror för övrigt att vi aldrig någonsin inför en säsong blivit tippade så högt. Vi har spelare med erfarenhet från både Superettan och Allsvenskan. Detta tillsammans med ungdomlig entusiasm och glöd, kombinerat med några spännande nyförvärv gör att jag tror att Göran kommer att få fel på några placeringar. Och kan vår värld dessutom förändras så att vi får tillbaka våra härliga supportrar på läktaren är jag mycket hoppfull om att vi kommer att bjuda på en underhållande och mycket vinstrik säsong 2021.

Foto: Robert Boman